JOULU-TUNNELMIA

pixlr_20181104155955849

Joulun odotukseni on lähtenyt jälleen jo varhaisessa (ehkä vähän liiankin varhaisessa) vaiheessa käyntiin, ja enää oikeastaan vain odottelen, milloin tuonne pimenevään syysmaisemaan saataisiin edes aavistuksen ohut lumihuntu maisemaa valaisemaan!

Olen kokenut korttien suunnittelun ja itse toteuttamis-prosessin äärimmäisen rentouttavaksi arkisen aherruksen ja opintojeni keskellä. Aamun kajastus, karheapaperinen piirustusvihkoni, iso kuppi kahvia, rusina-suklaa, himmeä led- valoketju, ikkunoissa roikkuvat himmelit ja kynttilän liekin lepatus pirtinpöytämme päädyssä luovat asuntoomme autenttisen jouluaatto-aamun tunnelman.

Korttini syntyivät inspiraatiosta lapsuuden jouluihin. Miten ihmeelliseltä kaikki näyttikään viisi vuotiaan silmin!

Kuusi oli korkea ja kimmelsi miljoonissa väreissä, ja mystisen tuntuiset joulupukin porot kimaltelivat keittiön ikkunassa kilpaa adventti-kynttelikköjen loisteessa. Ilmassa risteili tuoksujen suloinen sekamelska: kaneli, joulutortut, riisipuuro, sinappihuntuinen kinkku. Televisiosta kantautui tutun kuuloisia jouluisia sävelmiä ja siellä, television vieressä perimmäisessä nurkassa, seisoi joulusta toiseen uskollisesti palvellut vankka-rakenteinen olkipukki! Jännitys tuntui mahan pohjassa asti ja sormia ja varpaita kihelmöi: Koskahan pukki tulee??

pixlr_20181104214005061

Luonnostelin monta monituista joulukortti-aihiota, mutta koska painokone painaa vain melko suuria määriä yksittäistä kuvaa, päädyin rajaamaan kortti-sarjani  seitsemään erilaiseen valmiiseen vedokseen. Säästyipähän jotain myös siis ensi kerralle!

Valitsin korttien materiaaliksi luonnonvalkoisen paperin, jolloin musta-valkoisia kuvia pitäisi pystyä vaikkapa itse värittelemään. Pyöristetyt kulmat toivat mielestäni kortteihin viimeisteltyä ”lookia”, ja antoivat niihin myös omaleimaisuutta, positiivisella tavalla. Oikeastaan tässä vaiheessa osaan vain toivoa, että kuvat tulevat uunista ulos mahdollisimman tarkka-laatuisina ja kirkkaina!

Olen ylipäätään niin kiitollinen ja siunattu, kun olen voinut päästä omalla taiteen tuottamisellani tähän asti. On mahtava tunne, kun pysähtyy katsomaan omaa elämäänsä taaksepäin, ja hoksaa, kuinka paljon ihan huippuja juttuja, onnistumisia, unelmia ja ihania ihmisiä mahtuu jokaiseen päivään!

Mistä Sinä olet juuri tällä hetkellä eniten inspiroitunut?

Terkuin, Tiia