TULE JOULU KULTAINEN

IMG_20181129_155651

Taas on se aika vuodesta, kun tonttulakin voi vetäistä ulos varaston lokerosta ja lähikaupan pakasteesta ostetaan ensimmäiset torttutaikinat, luumuhillot, piparit ja glögit sinisten hetkien lämpöistä tunnelmaa luomaan. Taas on se aika vuodesta, kun keittiön antennilla varustetusta nostalgisesta radiosta haetaan Jouluradion taajuus, joulukalenterin ensimmäinen luukku avataan ja kalentereihin merkitään sopivin ajankohta Kauneimmat joululaulut- tapahtumalle. Taas on se aika vuodesta, kun kotiin ostetaan läjäpäin tuikkuja ja pöytäkynttilöitä, ikkunoihin asetellaan lämpimän valkoista valoa heijastelevat valoketjut ja kyntteliköt ja tekstiilit vaihtuvat hiljalleen syksyn sävyistä joulun punaisiin, talvisen sinisiin, kimmeltävien nietosten vaaleisiin.

Taas on se aika vuodesta, kun ystäville, sukulaisille, työkavereille ja muille tutuille hankitaan kauniit, yksilölliset, kenties saajan persoonaa heijastelevat postikortit!

IMG_20191130_132102

Olin tänä lauantaina myymässä korttejani pienimuotoisessa mutta varsin tunnelmallisessa tapahtumassa, joulutorilla Oulun Tuirassa. Olen todella otettu ja syvästi kiitollinen myyjäispäivän lukuisista lämminhenkisistä kohtaamisista: miten aitoja, ja välittäviä ihmisiä kojussani kävikään päivän aikana vierailemassa! Kiitos Tuiran asukasyhdistykselle jouluisen tapahtuman järjestämisestä!

Myyjäistunnelmissa olimme mieheni kanssa myös Haapaveden joulunavauksen yhteydessä: tapahtuman avauksessa joululauluja esitti paikallinen tangokuningas Johannes Vatjus, ja tapahtuman yhteyteen järjestettiin myös jo perinteeksi muodostuneet yläkoulun ja yrittäjien joulumyyjäiset Haapaveden liikuntahallin tiloissa. Paikalla oli mukavasti väkeä, ja yritystoiminnastani kiinnostuneita piipahti myyntikojussani useampia. Kiitos tapahtuman järjestäjille ja jokaiselle myyjäisissä käyneille! Itselleni varsinaista korttieni ostamista tärkeämpää ovat juurikin aidot kohtaamiset asiakkaiden kanssa ja se tunne, kun huomaa ihmisten olevan aidosti kiinnostuneita taiteesta, taidealoista ja taideyrittäjyydestä. Suomalaisen pienyrittäjyyden ja taiteen tukeminen lämmittävät kovasti mieltäni!

IMG-20191130-WA0008

Tänä vuonna kortteja oli erityisen mukava suunnitella ja toteuttaa, sillä aikaani ja resurssejani ei mennyt siihen kaikkeen selvitystyöhön, mitä viime talvena postikortti-hommien käyntiin potkaisemisen vuoksi tuli tehdä. Kun tämä kaikki selvitystyö on tehty jo reilu vuosi sitten, oli minulla tälle joulua huomattavasti enemmän aikaa varsinaiselle kuvitustyölle, pitkin syksyä yliopisto-opintojeni ohessa. Tämän vuoden korttimallistossa onkin nähtävissä huomattavasti enemmän erilaisia vaihtoehtoja viime vuoden  korttimalleihin verrattuna! Toki myös viime vuoden kortteja on riittänyt myytäväksi  asti ihan mukavaan malliin.

pixlr_20191025132913597

Olen itse niin vahvasti jouluihminen, että korttikuvitus-ideoita putkahtelee mieleeni ympäri vuoden. Paljon uusia ideoita saan myös suoraan tai rivien välistä asiakkailta. Ensi vuodelle uskaltaisinkin jo lupailla enemmän erilaisia lemmikki-aiheisia kortteja, sillä tämän vuoden kissa- ja mäyräkoira-aiheiset kortit ovat olleet todellinen hitti! On myös mukavaa suunnitella kortteja itselleni henkilökohtaisesti tärkeistä aiheista, ja piilottaa kuviin sellaisia elementtejä, joista perheeni, ystäväni ja läheiseni saattavat bongata tuttuja rakennuksia, paikkoja, esineitä ja henkilöitä. Esimerkiksi Mökit nukkuu lumiset- kortissa palaan kotipaikkakuntani maisemiin, Haapaveden Vattukylälle.

Millaiset joulukorttien kuva-aiheet lämmittävät sinun sydäntäsi eniten?